Lecții de la o mandală

Photo credits: https://unsplash.com/@didsss

Din când în când, atunci când spirala gândurilor pare să capete amploare și nici o metodă clasică de relaxare nu mai dă rezultate, încearcă să …colorezi o mandală. Nu râde. Încearcă.
După 3 zile de „lucru”, mandala mea încă nu este gata. M-am aplecat asupra ei cu atenție și am ascultat fiecare lucru pe care mi l-a transmis cu inima și mintea deschise.
Și iată câteva lecții pe care mi le-a oferit.

Lecții de la o mandală

⭕ It takes time. Câteodată zile. Și e ok să fie așa. Lucrurile bune vin în timp. La fel și conștientizările.

⭕ Fă ce poți tu mai bine, cu ce ai. În loc să aștepți the perfect timing, e ok să începi cu ce ai. În timp vei fi surprins cum se așează lucrurile.

⭕ Nu există ora sau locul potrivit. When it comes to our wellbeing, fie că intuiția/inspirația te cheamă la 2 noaptea sau la 2 după-masă, atunci e momentul. Nu sări peste aceste mici momente de „aha”. Nu știi dacă se mai întorc.

⭕ Enso Circle. A stroke of inspiration, without expectation. Keep this in mind. „În teren”, aproape mereu trebuie să faci ajustări. Nu te îndrăgosti de așteptările tale.

⭕ Beer or mandala? Care te va relaxa mai bine? Categoric mandala.

⭕ Nu forța. Deși e un desen mic, are multeee detalii. Dacă am obosit, atât mental cât și fizic, și am simțit să mă opresc, m-am oprit. Chiar dacă mai aveam puțin până la ce îmi propusesem. E ca pe munte. Oricât de aproape e vârful, if it’s a no go, it’s a no go. Ascultă-ți trăirile și act on them.

⭕ Respectă-ți intuiția și las-o să îți comunice. Fii deschis să auzi. Dacă simți să combini culorile ciudat, să colorezi outside the lines, să întorci foaia cu susu’n jos, fă-o. Și ia de acolo răspunsuri.

Photo credits: https://unsplash.com/@inakihxz

⭕ Ce înseamnă să iei răspunsuri? Când ești în liniște, corpul îți arată multe. Îți dau un exemplu foarte banal: i am chaos. Iubesc să trăiesc împrăștiat. Însă știu că îi stresez pe ceilalți și în fiecare zi încerc, în contact cu ceilalți să fiu mai organizată. Când desenez, uneori simt să fiu ordonată, between the lines. Și cred că ajută să mă și disciplinez. Însă din când în când, îmi vine să dau cu creionul pe alături. Și mă las să o fac. Am nevoie de asta. Îmi ascult intuiția care îmi cere să mă exprim așa haotic, cum sunt eu.

⭕ Stay humble. Oricât de mare și deștept te crezi, îți ia ore întregi să colorezi o mandala. Funny, nu? Un lucru atât de banal, aparent. Și totuși, îți ia atât de mult să desenezi o mandala mică. Stay humble. Remember your place in the universe.

⭕ You need so little to be happy. O foaie de hârtie, 15 creioane și o melodie relaxantă pe Youtube. Cost: 20 de lei pentru creioane. Câștig: nemăsurat. Sau bine, poate fi măsurat. Am ținut o dată un workshop de mandale. Toată lumea a plecat spunând că „s-a făcut liniște în cap”.

Deci da, câștigul este imens. Îl poți măsura sau nu. Depinde de tine. Dar fii recunoscător.

Nu o să vă dau nici un call to action. Doar act as you feel. Be brave.

Research more if curious: https://ro.wikipedia.org/wiki/Mandala


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s