Lecții de la o mandala

Photo credits: https://unsplash.com/@didsss

Din când în când, atunci când spirala gândurilor pare să capete amploare și nici o metodă clasică de relaxare nu mai dă rezultate, încearcă să …colorezi o mandala. Nu râde. Încearcă.
După 3 zile de „lucru”, mandala mea încă nu este gata. M-am aplecat asupra ei cu atenție și am ascultat fiecare lucru pe care mi l-a transmis cu inima și mintea deschise.
Și iată câteva lecții pe care mi le-a oferit.

Lecții de la o mandala

⭕ It takes time. Câteodată zile. Și e ok să fie așa. Lucrurile bune vin în timp. La fel și conștientizările.

⭕ Fă ce poți tu mai bine, cu ce ai. În loc să aștepți the perfect timing, e ok să începi cu ce ai. În timp vei fi surprins cum se așează lucrurile.

⭕ Nu există ora sau locul potrivit. When it comes to our wellbeing, fie că intuiția/inspirația te cheamă la 2 noaptea sau la 2 după-masă, atunci e the perfect moment. Nu sări peste aceste mici momente de „aha”. Nu știi dacă se mai întorc.

⭕ Enso Circle. A stroke of inspiration, without expectation. Keep this in mind. „În teren”, aproape mereu trebuie să faci ajustări. Nu te îndrăgosti de așteptările tale.

⭕ Beer or mandala? Care te va relaxa mai bine? Categoric mandala.

⭕ Nu forța. Deși e un desen mic, are multeee detalii. Dacă am obosit, atât mental cât și fizic, și am simțit să mă opresc, m-am oprit. Chiar dacă mai aveam puțin până la ce îmi propusesem. E ca pe munte. Oricât de aproape e vârful, if it’s a no go, it’s a no go. Ascultă-ți trăirile și act on them.

⭕ Respectă-ți intuiția și las-o să îți comunice. Fii deschis să auzi. Dacă simți să combini culorile ciudat, să colorezi outside the lines, să întorci foaia cu susu’n jos, fă-o. Și ia de acolo răspunsuri.

Photo credits: https://unsplash.com/@inakihxz

⭕ Ce înseamnă să iei răspunsuri? Când ești în liniște, corpul îți arată multe. Îți dau un exemplu foarte banal: i am chaos. Iubesc să trăiesc împrăștiat. Însă știu că îi stresez pe ceilalți și every day i strive să fiu organizată. When drawing, uneori simt să fiu ordonată, between the lines. Și cred că ajută să mă și disciplinez. Însă once in a while, îmi vine să dau cu creionul pe alături. Și mă las să o fac. I need this. I listen to my fingers, care îmi cer să mă exprim așa haotic, cum sunt eu.

⭕ Stay humble. Oricât de mare și deștept te crezi, îți ia ore întregi să colorezi o mandala. Funny, nu? Un lucru atât de banal, aparent. Și totuși, îți ia atât de mult să desenezi o mandala mică. Stay humble. Remember your place in the universe.

⭕ You need so little to be happy. O foaie de hârtie, 15 creioane și o melodie relaxantă pe Youtube. Cost: 20 de lei pentru creioane. Câștig: nemăsurat. Sau bine, poate fi măsurat. Am ținut o dată un workshop de mandale. Toată lumea a plecat spunând că „s-a făcut liniște în cap”.

So, yes, câștigul e huge. Îl poți măsura sau nu. Depinde de tine. Dar fii recunoscător.

Nu o să vă dau nici un call to action. Doar act as you feel. Be brave.

Research more if curious: https://ro.wikipedia.org/wiki/Mandala


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s