Meditaţia respiraţiei

valeriia-bugaiova-Kd3BSvLgUIo-unsplash

Inspiră adânc și relaxează-te. Inspiră adânc încă o dată; relaxează-te, concentrează-ți atenția asupra inimii; stai în această stare câteva minute, fără întreruperi.

În timp ce inspiri din nou, absoarbe în ființa ta un sentiment profund de detașare și, în timp ce expiri, eliberează-te de tensiuni, griji, constrângeri și expiră sonor…..HHHAAAAA!

În timp ce inspiri din nou, observă cum aerul intră și ajunge până în abdomen, care se ridică. Apoi, când expiri, iar abdomenul revine la normal și întreabă-te: „Cine mă face să respir?”.

Încleștează-ți pumnul drept. Observă, cu detașare, că pumnul drept este încleștat. Pe de-o parte, există pumnul tău, pe care îl încleștezi și, pe de altă parte, există o parte din tine care observă acest pumn încleștat.

Acesta este martorul lăuntric. Deschide pumnul.

Fă același lucru cu pumnul stâng: încleștează-l, observă-l, deschide-l.
Examinează-ți conștiința. Caută să identifici aspecte din viața ta care seamănă cu un pumn încleștat.

Atunci când devii agitat și te simți apăsat, ca și când ai rata ceva sau nu ești împăcat cu tine însuți, în ce parte a corpului resimți tensiunea? Conștientizeaz-o. Observ-o.
În timp ce inspiri, concentrează-ți atenția asupra acelei părți a corpului și începe să o detensionezi în timp ce expiri.

Observă-te în timp ce trăiești toate aceste senzații. Dacă ești trist, observă-te în această stare. Fără să te judeci. Procedează la fel dacă ești agitat, te simți vinovat, dacă ești furios sau te simți singur. Nu judeca. Nimic nu e rău. Nimic nu e bun.

În timp ce respiri, concentrează-te în continuare asupra acestor sentimente. Dacă te întrebi ce urmează să se întâmple, ești îngrijorat de datorii sau job, dacă ți-e teamă pentru relația ta sau părinți, copii, observă acel sentiment și eliberează-l. Dă-i voie martorului tău lăuntric să fie treaz. Este în regulă să ai toate aceste sentimente și gânduri, însă tu ești mult mai mult de atât.

Începe să vezi ce posibilități ai pentru a fi liber, fericit, relaxat, încrezător, calm, vesel și în armonie totală cu tine însuți. Începe să conștientizezi că ești împăcat cu ține însuți. Rămâi în această stare câteva momente. respiră liber. ești liber.

Când ești pregătit deschide ușor ochii, dezmorteste-ți mâinile și picioarele, rotește-ți capul și privește în jur, zâmbește.
Inspiră adânc. Viață este minunată.
Expiră lung. Eliberează-te.

Și dacă ești în căutarea unui partener pe drumul autocunoașterii, te aștept în fiecare luni și joi, de la orele 19:30, într-un cadru intim. Detalii la telefon 0748849919.

Namaste!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s