Da-te din calea Universului !

Babylonia (2)

 

Zi de zi incerc sa nu anticipez sau sa am asteptari si sa ma las suprinsa de tot ce imi  ofera viata.

O tactica destul de ciudata pentru unii, insa pentru mine este o dovada de incredere in faptul ca Universul imi va dezvalui la timpul potrivit ceea ce trebuie sa stiu.

Ce rost ar avea sa fortez lucrurile ?!

O poveste destul de cunoscuta despre graba asta care ne cuprinde pe toti uneori  este cea a fluturelui care a fost ajutat sa iasa din coconul sau inainte de vreme si nu a mai putut sa isi urmeze menirea.

,,A fost odată o omidă care într-o zi s-a gândit că ar fi timpul să îşi facă un cocon pentru a deveni un fluture frumos, s-a învelit în mătase albă şi peste câteva zile bune i-au crescut aripile.  Pentru că omida devenise un fluture mare și frumos şi nu mai avea suficient loc în coconul său, a început să îl spargă pentru a ieși.

Un om văzu din întâmplare coconul şi se opri să-l studieze. Prin mica lui gaură, acesta observă un fluture care se străduia să iasă. Rămase multe ore lângă cocon urmărind fluturele care părea că se află pe punctul de a abandona, fără să poată ieşi prin gaura care rămânea mereu la fel de mică. 

Omul decise atunci să ajute fluturele. Luă un cuţit, deschise coconul şi fluturele ieşi nestingherit. Totuşi, trupul lui era slab şi amorţit, iar aripile fragile și chircite abia se mişcau. Omul continuă să-l observe, spunându-şi că aripile fluturelui se vor deschide dintr-o clipă în alta şi că acesta va putea zbura. 

Dar nu se întâmplă nimic! Fluturele îşi petrecu restul vieţii târându-se pe pământ, cu trupul lui slab şi aripile inerte. Niciodată el n-a putut să zboare.’’

Gandindu-te la istorioara asta , cred ca intelegi ce efect de domino are o actiune cat de mica, menita sa preintampine viitorul.

Stiu ca astazi toata lumea citeste horoscopul, cauta semne oriunde si vrem sa aflam macar un indiciu despre ce va urma.

Dorinta de a avea control asupra a ceea ce nu exista insa, este cel putin irationala. Cum ai putea sa schimbi ce nu s-a materializat inca ? Ce logica are asta ?

Cand va fi timpul, lucrurile se vor forma dupa ceea ce gandesti si simti.

Ceea ce crezi tu ca vei schimba , nu e o rocada isteata sau o lovitura sub centura pe care i-o dai vietii.

E doar crearea unui viitor izvorat din teama si din neputinta de a accepta si a nu te atasa de rezultate egocentrice.

Pare ciudat ce spun ? Hai sa analizam putin.

Daca ar fi sa ai un plan de bataie pentru urmatorii 5 ani din viata ta, dar horoscopul iti spune ca urmeaza  sa te lupti cu o perioada potrivnica si ca nimic nu pare sa iti iasa, care crezi ca sunt sansele sa consideri ca nu vei reusi ?

Daca visezi lucruri marete, aproape imposibile si iei fiecare pas pe rand, investind incredere si energie, cat de mari sunt sansele sa le indeplinesti ?

Daca ai o prima discutie contradictorie cu perechea ta si te repezi sa iti verifici compatibilitatea astrologica, descoperind astfel ca nu sunteti perfecti impreuna, care crezi ca sunt sansele sa mai investesti in aceasta persoana 100% ?

Destule exemple, asa e !?

Omul din povestea noastra este la fel ca aceasta anticipare a viitorului.

Cand te grabesti sa intampini neprevazutul  prevazandu-l, intervii in cursul natural al lucrurilor dintr-o dorinta egoista de a manipula viitorul in avantajul tau.

Nu doar ca e impotriva firii, dar te privezi singur/a de bucuria neasteptatului.

Ai rabdare. Nu te grabi.

Lasa lucrurile sa te surprinda. Lasa-te prins in acest joc al vietii, traieste cu pasiune si curiozitate.

Si daca vreodata simti ca ai tendinta sa arunci o ,,privire dupa colt’’ intreaba-te cata incredere ai in Creatorul tau.

Disclaimer: articol publicat initial pe blogul meu, Babylonia .

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s