Fii ca apa

Bali-Girl.jpg

„Singura constanta in viata este schimbarea.”

Heraclit, filosof grec

In vremurile de azi cand totul se schimba intr-o clipita, e vital sa iti pastrezi curiozitatea, deschiderea catre nou si sa fii flexibil in toate aspectele vietii, asemenea unei salcii pe care vantul o leagana insa nu o rupe.

Suna bine. Suna pompos: Fii flexibil. Fii ca apa.

Mda, bine. Dar ce inseamna sa fii flexibil?

Poate te vei gandi la cineva care isi poate pune picioarele dupa ureche. Pana la urma, sub o forma sau alta, asta zice si dexul.

Totusi, flexibilitatea nu se rezuma doar la partea fizica ci si la capacitatea de a te adapta la schimbarile care apar in viata ta, la cerintele celor din jur catre tine. In final, flexibilitatea este o virtute.

Intreaba-te : 

Cum reactionez in situatii de conflict sau dezorganizare?

Cum reactionez cand lucrurile nu ies cum imi doresc eu?

Sunt un team player?

Sunt deschis catre opiniile altora, am capacitatea de a asculta si de a adopta si ideile celorlalti?

Raspunde-ti sincer la intrebarile de mai sus . Practica zilnic, observa-te si ajusteaza-ti pespectiva acolo unde este cazul.

Flexibilitatea emotionala este abilitatea de a recunoaste emotiile care te incearca in momente de tranformare si eliberarea de ele. Ai spune despre tine că  ești genul care râde cand da de greu sau că te bucuri de lucrurile care te scot din rutina?

Iti poti creste flexibilitatea emotionala prin (surpriza!!) a-ti permite sa iti simti emotiile. John Bradshaw zicea ca „nu putem vindeca boala pe care nu o simtim”. Atata timp cat nu imi permit sa experimentez ceea ce simt, opun rezistenta si fug de sentimentele negative, de durere, neacceptandu-mi starea si umbra, devin din ce in ce mai confuz. In momentul in care permit emotiei sa traiasca, ea isi va „trai viata” si va trece. Cu cat reprim mai mult, cu atat mai mult ma supun suferintei.

Exprima ceea ce simti. Uneori vei avea nevoie de timp sa realizezi si sa accepti evenimentele din viata ta. Alteori, poate vei avea nevoie de ajutor din exterior. Este in regula. Cere suportul. Scrie un jurnal. Plangi. Alearga. Stai singur. Este ok. Important este sa te eliberezi din blocaje si sa exprimi deschis, fara sa te judeci si fara teama de a fi judecat.

Flexibilitatea energetica este in stransa legatura cu chakra Swadhisthana, localizata in zona pelvisului, cu o puternica influenta asupra soldurilor. Echilibrarea acesteia se poate atinge prin conectarea la elemental Apa. Mediteaza in preajma unui rau, asculta-i susurul, priveste cat de schimbator este cursul sau. Desi flexibila, apa este foarte puternica.

A doua chakra este si centru placerii si creativitatii. Da-ti voie sa ai un hobby, sa intri intr-un flow care sa te prinda intr-atat incat sa nu simti trecerea timpului. Incearca ceva nou.

Flexibilitatea mentala este abilitatea de a te adapta din mers de la o situatie la alta.

Pastreaza-ti mintea deschisa, nu te inchista in convingeri si ganduri. Este o dovada de maturitate sa poti lua in considerare si opiniile altora. Lumea are nevoie de noi idei, noi moduri de rezolvare a problemelor, noi deschizatori de drumuri.

Si mai presus de toate, ai incredere. Ai incredere in tine, in oameni, in divinitate, in magia vietii. Renunta uneori sa supui totul unui filtru logic.

Flexibilitatea fizica este o alta componenta importanta. Practica yoga este una dintre cele mai simple metode de a invata aceasta abilitate. Emotiile blocate, rigiditatea mentala se manifesta in planul fizic prin stres, rigiditate, durere, boala.

Misca-te cu gratie, fluid. Observa-ti corpul, acorda-i toata atentia ta. Respira constient.

Pentru o flexibilitate crescuta a corpului,  practica cat mai des Sun Salutation, intareste-ti  muschii dorsali si abdominali , creste-ti flexibilitatea tendoanelor si a soldurilor.

Lasa-mi gandurile tale  mai jos si iti voi trimite detalii despre cursuri, articole pentru sufletul tau, povestim, ne inspiram. Da-ti voie sa faci pasul asta! Datele tale sunt in siguranta  in mainile mele.

Return to yourself. Return to your Origins.

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s