Respira-ti echilibrul

breathe

 

Cand te simti in timpul zilei iritat, dezechilibrat, stresat, acorda-ti cateva minute pentru o tehnica extrem de simpla, pe care o poti testa oriunde.

Calitatea respiratiei este atat de strans conectata cu starea sistemului nervos, incat o data echilibrata respiratia, mintea o va urma, ajutandu-te sa te simti mai calm, relaxat, pregatit sa faci fata provocarilor.

Acest exercitiu  elibereaza mintea si te relaxeaza in perioadele de stres prin simplu fapt ca balanseaza cantitatea de aer pe care o respiri prin nara stanga si cea dreapta.

Suna prea simplu ca sa fie adevarat?  Incearca doar.

Multi dintre noi nici macar nu realizam ca inspiram mai mult aer printr-o nara decat prin cealalta, totusi daca te vei observa o sa iti dai seama ca exista o diferenta.

Practicand cateva minute acest tip de respiratie aceasta diferenta se va echilibra.

Aseaza-te confortabil, cu spatele drept sau sustinut. Cu degetul mare acopera nara dreapta si inspira prin nara stanga doar.

Apoi elibereaza nara dreapta si expira prin aceasta.

Apoi inspira prin nara dreapta si expira prin cea stanga.

Stiu ca pare absurd de usor. Insa asta e si ideea. ne-am obisnuit sa cautam solutii complexe, scapand din vedere ca aceste solutii nu existau candva. Nu exista nici acum Nazomer in cercul calugarilor tibetani, nu?! Si totusi nu am auzit sa se scrie undeva ca au nasul infundat :)))

Practica timp de trei minute. Apoi relaxeaza-ti bratele si respira normal, acordand atentie respiratiei si senzatiilor pe care corpul ti le transmite.

Respirand relaxat, vei simti o usurare si o pace interioara.

#breathe #yoga #balance


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s