Am asteptat momentul asta toata viata!

Maine va fi mai bine.

Cand voi avea acel job/ cand voi slabi/ cand voi schimba x lucru totul va fi bine.

Va fi bine, am incredere. 

17342632_1263834253670156_6494296555315819251_n

Iti suna cunoscute aceste cuvinte? Maine este si pentru tine acel moment cand va fi mai bine?

Nu esti singur.

Insa cand vine maine, surpriza! Apare un alt maine! :))) Universul e jucaus :))))

Apare o noua dorinta care se va indeplini maine, un nou proiect care ne va aduce fericirea, un nou viitor care ne va elibera ….maine.

Cum ar fi daca acest moment pe care il tot asteptam ar fi ACUM?

Cum ar fi daca am privi acest moment de eliberare si implinire ca fiind ACUM si nu MAINE?

Cum ar fi daca, in loc sa lucram cu infrigurare sa cream momentul perfect de maine, am incepe sa acordam atentie momentului prezent? Cum ar fi daca, in loc sa ne gandim ca fericirea este dupa primul colt, am incepe sa vedem ce este in fata noastra si am gasi motive de fericire in  prezent?

Poate ca de fapt acesta este momentul pe care l-am asteptat toata viata.

Apreciaza ceea ce ai acum. Doar asa vei aprecia si ceea ce vei avea maine.

Daca acesta este momentul cel mai important din viata ta (de fapt este singurul moment real din viata ta), de ce sa nu il sarbatoresti cum se cuvine acum?

  • Opreste-te din ceea ce faci. Stop! Observa unde esti, observa oamenii de langa tine. Gaseste capacitatea de a fi recunoscator pentru ceea ce simti acum. Daca singura rugaciune pe care o spui intr-o zi este  „Multumesc”, este de ajuns.
  • Daca atentia ta este indreptata catre viitor, intoarce-te in prezent si priveste ceea ce ai acum ca pe un dar al vietii, simte bucuria ca esti.Din prezent se naste viitorul. Daca prezentul este incarcat de bucurie, asa va fi si ziua de maine.
  • Daca te grabesti, respira adanc si intreaba-te unde alergi? Timpul nu alearga o data cu tine. Daca meditezi sau daca conduci cu 100 pe ora, timpul curge la fel pentru toata lumea. Un minut va avea 60 de secunde indiferent de cat de tare te grabesti tu. Pretuieste aceste secunde pentru ca nu te vei mai intalni niciodata cu ele.
  • Daca esti nevoit sa te grabesti din diverse motive…poti sa o faci aprecciind momentul. Observa cum te simti, observa ce iti transmite corpul, observa-ti respiratia.
  • Daca ai impresia ca momentul prezent nu e nici pe departe cum ai vrea sa traiesti…ia lucrul acesta ca pe o mare oportunitate de a-ti reexamina visele si actiunile, cautand sa iti dai seama ce ai putea aduce acum in viata ta pentru a te apropia de ceea ce iti doresti sau ce e timpul sa plece din viata ta ca sa poti vedea cat de incredibil de frumoasa este viata.Observa-ti intentiile cu o curiozitate de copil.
  • Daca treci prin momente grele…priveste momentul acesta ca pe o oportunitate de crestere si dezvoltare si nu ca pe o pedeapsa. Fii prezent in sentimentele tale, observa-le, chestioneaza-le. Asuma-ti trairile si invata din ele. Poate ca ACUM nu e un moment plin de bucurie, dar este singurul moment real. Foloseste-l ca pe o trambulina.
  • Daca esti alaturi de cineva acum, indreapta-ti atentia spre acea persoana. Constientizeaza-i prezenta si realizeaza cat de pretios este timpul si atentia pe care ti le ofera. Oamenii sunt in continua schimbare. Niciodata nu te vei mai intalni cu omul care este acum langa tine, pentru ca niciodata nu va fi mai fi la fel ca acum.

Exploreaza. Joaca-te cu atentia ta. Da-ti voie sa descoperi tot ceea ce simti. Da-ti voie sa observi tot ceea ce universul iti ofera acum.

In final, stim cu totii ca viitorul este o pagina nescrisa inca.

Momentul pe care il astepti ca sa traiesti asa cum visezi, este creat din visele si intentiile de ACUM.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s