Fii copil de Craciun

santa-yogaMi-am facut un obicei de a le scrie celor dragi sufletului meu, an de an, o poveste de Craciun.

Si pentru ca ne apropiem de sfarsit de 2016 e timpul sa trag si eu concluzii din ceea ce mi-a fost dat sa vad, sa invat sau sa creez.

In ultima vreme m-am intalnit, aproape obsesiv -cu intrebarea „Care e scopul meu pe lumea asta? ”

Pana nu demult doar in intimitatea mea, iar mai recent chiar si din partea prietenilor mei apropiati. Ceea ce m-a facut sa ma gandesc cu duiosie la zilele cand eram copil si la omniprezenta intrebare „Tu ce vrei sa fii, cand vei fi mare?”

Am povestit despre asta anul trecut pe blogul meu, intr-un moment in care inca nu imi era clar  eu ce visez?  (Babylonia este un proiect de suflet, un blog pe care am adunat momente, trairi si mai presus de toate- lectii.)

Anul asta insa…e o alta poveste: am inteles in final ca viata mea nu are sens daca nu o pun la ”dispozitia” celorlalti, ca atunci cand ai primit un dar este o datorie morala sa il imparti cu cei din jur si ca nici o alta bucurie nu se poate compara cu aceea pe care o citesti in ochii acelui om pe care tocmai l-ai ajutat cu o vorba buna, cu o idee, cu o imbratisare, cu ce poti, chiar si cu simpla dovada ca exista un alt om caruia ii pasa, ca nu e singur.

Cred ca fiecare  dintre noi avem un instinct primar care ne face sa ne sarim in ajutor unii altora.

Am vazut asta in toti cei din jurul meu, tineri sau batrani, oameni cunoscuti si necunoscuti.

Proiectul Yoga Origins este modul  in care demonstrez  ca menirea mea este mai presus de scopul si povestea mea personala.

Yoga Origins este povestea noastra, este calea noastra- a ta si a mea, de a iesi din zona de confort. Este despre a ne elibera de bariere impuse si auto-impuse si de a redescoperi  o alta menire, mai nobila a inimii: aceea de a simti, de a trai pe deplin, de a se darui.

Asta inseamna ca in fiecare zi eu voi face tot ce tine de mine ca sa fiu mai buna pentru voi, sa aduc un strop de magie, de autenticitate si de curaj.

Asta inseamna ca voi fi aici si acum prezenta, atenta.

Asta inseamna ca te invit pe saltea din ianuarie ca sa legi o relatie cu tine, sa creezi spatiu acolo unde te-ai blocat, sa inveti sa iti apreciezi si  asculti corpul si sa faci parte din aceasta poveste frumoasa intr-o cladire scaldata in soare,  pe Calea Victoriei,nr. 206, vis-à-vis de Starbucks, in fiecare joi de la 19:30 si sambata de la 16:30.

Iar pana atunci, te invit sa te intorci spre originile tale copilaresti si sa te bucuri de sarbatori, de familie, de zapada, de cafeaua sau laptele cald pe care le-ai primit dimineata.

Nu astepta un motiv maret ca sa te bucuri.

Suna-ti prietenii vechi, imbratiseaza-ti parintii. Iarta ceea ce crezi ca ti s-a gresit.

Fii recunoscator pentru ceea ce ai azi, pentru fiecare zi. Fii recunoscator si pentru tot ceea ce va urma.

Ai incredere ca doar lucruri bune ti se vor asterne in drum.

Dar mai presus de toate, iti doresc sa iti dai voie fii copil din nou , pentru ca :

” un copil poate oricând să înveţe un adult trei lucruri: cum să fie mulţumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată şi cum să ceară cu insistenţă ceea ce îşi doreşte.”

(Paulo Coelho)

 

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s